Hoe krijg je helder en gezond water in je vijver?

De drie belangrijkste elementen van een vijversysteem zijn de volgende:

1. Filterpomp

Filterpompen vervullen een dubble functie in je vijver. Allereerst circuleren ze water met afval naar de filter. Ten tweede voegen ze zuurstof toe en verwijderen schadelijke gassen. Hozelock Cyprio filterpompen vermalen vast materiaal (visaf, puin, enz.) to 10 mm.

Voormeer informatie, klik door naar onze pomp sectie.

2. Vijverfilters

Vijverfilters verwijderen vaste materialen, zoals visaf en gebruiken nuttige bacteriën om schadelijke opgeloste verontreiningende stoffen te verwijderen. Hozelock Cyprio heeft 2 types vijverfilters waaruit u kan kiezen: bovengrondse filters en drukfilters.

Bovengrondse Filters

Deze filters worden aangevoerd door een pomp die zich in de vijver bevindt. Het water kan dan simpel doorvloeien in de filter en terugkeren naar de vijver onder de zwaartekracht. Dit betekent dat de afvoer hoger moet zijn dan het punt waar u wilt dat het water terugkeert. 

Ecocel - Voor vijvers tot 9000 liter. De Ecocel biologische filters gebruiken schuim om op te treden als een mechanische zeef voor puin. Ten tweede is het een thuis voor miljarden nuttige bacteriën die schadelijke stoffen verteren als verontreinigde stoffen. Gebruik een ultraviolet reiniger om helder water te ganranderen.

Ecopower - Voor vijvers tot 9000 liter. In tegenstelling tot de Ecocel biologische filters, bevat de Ecopower een ingebouwde ultraviolet reiniger in het deksel. Er vinden 3 processen plaats in de filter: 1. De UV breekt algen af om helder water te garanderen 2. Vaste deeltjes worden opgevangen door schuimplaten 3. Nuttige bacteriën die leven in de biomedia verwijderen schadelijke stoffen zoals ammoniak.


Ecomax - Ecomax gecombineerde filters met UV reiniger is een zeer efficiënte mechanische en biologische filter voor tuinvijvers. De opname van het vijverwater in de UV-kamer, een zuurstof venturi, extra biomedia en bottom-up waterstromen resulteren allemaal om een groter visbestand dan de Ecopower filter te ondersteunen.

Drukfilters

Drukfilters zijn ideaal voor kleine tot middelgrote visvijvers en worden rechtreeks gevoed door een pomp in de vijver. Maar doordat de filter een gesloten deel is, is het water nog steeds onder druk bij het verlaten van de filter, waardoor er een grotere flexibiliteit ontstaat in de positie van het apparaat.

Bioforce - Voor vijvers tot 1800 liter. Het bioforce assortiment bestaat uit drukfilters wat betekent dat het water dat uit de filter komt, naar een waterval afgeleid kan worden, opwaarts indien nodig.

Voor meer informatie, klik door naar onze filter sectie filter section.

3. Ultra Violet Reiniger - Vorton

Vrijzwevende eencellige algen veroorzaken groen water in de vijvers. Deze algen zijn te klein om zelfs met een effectieve vijverfilter te vangen. Onze Vorton, stellen de algen bloot aan genoeg UV-licht zodat ze samen klonteren. Deze grotere deeltjes kunnen vervolgens eenvoudig worden uitgefilterd als ze door de vijverfilter doorstromen.

De Vortons zijn tot 50% efficiënter dan andere UV reinigers op de markt. De stroming van het water door het product (Turbulatie effect) verhooft de efficiëntie van de eenheid door blootstelling van het water aan het UV-licht.

Vorton UV Reinigers - Voor vijvers tot 27 000 liter.

Voor meer informatie, klik door naar onze filter sectiefilters section.


 
[Vijverartikelen]
[Drukspuiten]
[Bewatering]